Συγγραφέας: Αγνή Δασκαλοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: November 8, 2017

Οι αρχάριοι είναι μακράν ο μεγαλύτερος πληθυσμός τυμπανιστών και έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Ενώ κάποιοι δάσκαλοι κάνουν μεγάλη δουλειά λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το υπόβαθρο και τις μεθόδους μάθησης (οπτικά, ακουστικά και απτικά), άλλοι χρησιμοποιούν μια προσέγγιση κοπής-μπισκότων (πιθανότατα επειδή διδάχθηκαν έτσι) για να βοηθήσουν τους αρχάριους. Επεξεργαστείτε ένα μόνο βιβλίο, κρατήστε τα ραβδιά με κάποιο τρόπο, παίξτε σε ένα μόνο είδος μουσικής, μάθετε ορισμένα βασικά στοιχεία και ούτω καθεξής.

Αν και πολλοί από αυτούς τους εκπαιδευτές είχαν πετυχημένη επιτυχία με αυτές τις μεθόδους, οι σύγχρονοι πελατολόγοι βρίσκουν συχνά αυτή τη στενή προσέγγιση να είναι παλιομοδίτικη και παλιά. δεν είναι αφοσιωμένοι και διασκεδάζουν. Δεν εκπλήσσει όταν οι μαθητές ρωτούν: “Γιατί να μην διδάσκω τον εαυτό μου;”

Πώς να μάθετε να παίζετε τύμπανα μόνοι σας

Στο μη-μακρινό παρελθόν, η αυτοεκπαίδευση ήταν πολύ περιορισμένη: πάρτε ένα βιβλίο (ή ένα περιοδικό, φυσικά), ακούστε τις ηχογραφήσεις ή προσέξτε τους αγαπημένους σας ντράμερ να παίξουν ζωντανά. Μπορεί να έχετε βάλει ακόμη και μερικά εκπαιδευτικά βίντεο σε ένα βίντεο. Με τον πλούτο των εκπαιδευτικών πόρων υψηλής τεχνολογίας που διατίθενται στους αρχάριους αυτές τις μέρες, όπως το YouTube, τα DVD, τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα online μαθήματα, οι ιστότοποι και οι εφαρμογές, κολυμπάμε σε μια θάλασσα καινοτομίας. Ωστόσο, είναι όλο και πιο δύσκολο για τους μαθητές να παραμείνουν στη ζωή. Γίνονται εύκολα συγκλονισμένοι με τον τεράστιο αριθμό επιλογών, χάνουν την εστία τους και απαιτούν καθοδήγηση.

Οι ακόλουθες δέκα κατηγορίες δίνουν στους αρχαρίους έναν τρόπο να οργανώσουν τη μάθησή τους. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να βρουν χρήσιμες ιδέες για να προσθέσουν στις εργαλειοθήκες τους. Οι κατηγορίες δεν ταξινομούνται κατά σειρά σπουδαιότητας. Με άλλα λόγια, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με ένα (ή περισσότερα) από αυτά. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με σύνεση.

Πάρτε το χρόνο να επαναλάβετε τις νέες ασκήσεις και να τις παίξετε με διαφορετικούς ρυθμούς. Πήγαινε για μάθηση πάνω από το ξύσιμο της επιφάνειας. Εξαλείψτε όλες τις περισπασμούς, ακολουθήστε τους στόχους σας και σύντομα θα δείτε απτά αποτελέσματα και πώς κάθε στοιχείο είναι διασυνδεδεμένο. Είτε αποφασίσετε να έχετε έναν μέντορα για να σας καθοδηγήσει σε αυτή τη διαδικασία, τελικά θα πρέπει να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε τον εαυτό σας. Ποιός ξέρει? Αν το κολλήσετε, σύντομα μπορούμε να γράψουμε για εσάς σε αυτό το περιοδικό.