Συγγραφέας: Αγνή Δασκαλοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: December 12, 2022

Η Μουσική είναι μία από τις λίγες τέχνες που επιτρέπει στον εαυτό της την πολυτέλεια να αρέσει σε οποιονδήποτε. Όχι ότι όλοι θα απολαύσουν το ίδιο τραγούδι, αλλά τουλάχιστον θα έχουν ένα αγαπημένο θέμα. Ένα ιδιαίτερο τραγούδι για κάθε στιγμή, για κάθε συναίσθημα και συναίσθημα. Η μουσική έχει γίνει καταλύτης για συναισθήματα και επιθυμίες, από την τρυφερότητα μέχρι την απογοήτευση. Και είναι ότι υπάρχει κάτι στους ρυθμούς και τιςμελωδίες που μας κάνει να συνδεθούμε με αυτό το γκρουπ ιδιαίτερα, με αυτό το τραγούδι συγκεκριμένα. Στο σημερινό μουσικό σύμπαν βρίσκουμε είδη για όλα τα γούστα και τις στιγμές. Ακόμη και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι απεχθάνονται τη σύγχρονη μουσική μπορούν να απολαύσουν τη νοσταλγία του παρελθόντος χάρη στο Διαδίκτυο και τις πλατφόρμες που κάνουν διαθέσιμο σε αυτούς οποιονδήποτε δίσκο τους έρχεται στο μυαλό. Τα Τραγούδια μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ένα πρόβλημα ή να διοχετεύσουμε ένα συναίσθημα που έχουμε εδραιώσει. Χρησιμεύουν για να δηλώσουμε την αγάπη μας ή για να νιώθουμε κατανοητοί όταν τελειώνει αυτό το πάθος.

Τα τραγούδια μπορούν επίσης να μιλήσουν για φιλία, κοινωνικά προβλήματα, για τις καταστάσεις στις οποίες όλοι βλέπουμε τους εαυτούς μας να αντανακλώνται αλλά σχεδόν ποτέ δεν μετράνε… Από όλα αυτά και πολλά άλλα, γιατί τελικά υπάρχει τόση μουσική Πόσο συναισθήματα έχουν τα ανθρώπινα όντα; Και μπορεί επίσης να είναι πιο άμεση μουσική, που μας παρακινεί να κινούμαστε και να χορέψουμε, χωρίς το στιχουργικό της περιεχόμενο να είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Γιατί είναι καιρός να υπερασπιστούμε και εκείνα τα τραγούδια που δεν επιδιώκουν το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αλλά είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από το μυαλό μας όταν τα ακούμε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά είναι σαφές ότι η χορευτική μουσική αναζητείται ολοένα και περισσότερο. Κάτι παρόμοιο είχε ήδη συμβεί τις προηγούμενες δεκαετίες, ειδικά στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 με τον δίσκο. Αυτήν τη στιγμή είναι η αστική και λάτιν μουσική που χτυπάει περισσότερο στην πίστα. Αλλά αν μιλάμε για μουσική για να χορέψουμε με αισθησιακό τρόπο και να βγάλουμε τα ρούχα μας, τα υπέροχα κλασικά θα είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα.  

Wicked Game από τον Chris Isaac

Ένα από εκείνα τα θέματα που συνδέονται αυτόματα με τον αισθησιασμό και τη νοσηρότητα. Ο Isaak το κυκλοφόρησε το 1989με εκείνη την ιδιαίτερη βαθιά φωνή ψιθυριστή που τον έκανε μοναδικό. Ο ρυθμός του, ο ρυθμός του, το κάνουν τέλειο για να βγάζουμε αργά τα ρούχα μας, με έναν πολύ αισθησιακό τρόπο.

Το τραγούδι έχει διασκευαστεί αμέτρητες φορές, από καλλιτέχνες όπως HIM, La Ley (στα Ισπανικά) ή London Grammar, αλλά η αρχική έκδοση παραμένει ανίκητος. Είναι ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του Isaak και είναι χρήσιμο για έναν αισθησιακό χορό, ακόμα κι όταν δεν έχουμε υπερβολικό ρυθμό ή δεξιοτεχνία στις κινήσεις μας. Αφήστε τη μουσική να ρέει και απελευθερωθείτε από τις προκαταλήψεις με αυτό το «κακό παιχνίδι».  

Too Much Love by LCD Soundsystem

Αλλάξαμε εντελώς το είδος για να πάμε στην ηλεκτρονική και στη χορευτική μουσική, με ένα γνωστό τραγούδι, το Too Much Love. Το συγκρότημα LCD Soundsystem είναι πολύ δημοφιλές για να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χορεύουν χάρη στα πιασάρικα τραγούδια τους, αλλά αυτό έχει κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο. Είναιένα διασκεδαστικό τραγούδι, πολύ ζωηρό και με ρυθμό που μας επιτρέπει να παίξουμε πολύ με τις κινήσεις.

Αρκετά πιο up-tempo από το πρώτο, είναι τέλειο για όσους έχουν ήδη κάποιες έννοιες του χορού, και μάλιστα έχει λάτιν και βραζιλιάνικες επιρροές στους ήχους του. Για ένα τέλος πάρτι, το θέμα είναι απολύτως θεαματικό και στο ιδιωτικό κερδίζει πολλά, ειδικά αν κόψουμε αποστάσεις με το άτομο στο οποίο αφιερώνουμε τον χορό.  

Μεγαλύτερη Becky G και Bad Bunny

Το νέο urban Latino genreδεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, αφού είναι η μουσική που πραγματικά συγκινεί τον κόσμο σήμερα. Τοreggreatonκαι τα υποκατάστατά του έχουν κατακτήσει πίστες χορού όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά σε όλο τον κόσμο, μέσω της μουσικής και του χορού. Είναι μουσική φτιαγμένη για να κινεί το σώμα, και όσο πιο αισθησιακός είναι ο τρόπος για να το κάνεις, τόσο το καλύτερο. Το τραγούδι του Becky G έχει επίσης εξαιρετικά ξεκάθαρους στίχους, ερμηνευμένους με πολύ φλογερό τρόπο.

Πόντος μπόνους αν το αγόρι (ή το κορίτσι) είναι λίγο μεγαλύτερο από εσάς και θέλετε να του δείξετε ότι θα τα πάτε όλα με αυτό το τραγούδι. Ο χορός εξαρτάται από όλους, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι κινήσεις twerking είναι πάντα μια περισσότερο από ασφαλής επιλογή για να ανεβείτε το στριπτίζ σε ένα νέο επίπεδο. Και είναι ότι με αυτό το θέμα είναι αδύνατο οι γοφοί σας να μην κινούνται αμέσως.  

You Can Leave Your Heat On από τον Joe Cocker

Αν υπάρχει ένα τραγούδι που αναπόφευκτα συνδέεται με στριπτίζ, αυτό είναι το You Can Leave Your Hat On, του θρυλικού ρόκερ Joe Cocker. Και δεν είναι τυχαίο. Ο ρυθμός του, ο αισθησιασμός της μελωδίας του και το δικό του θέμα μας ενθαρρύνουν να βγάλουμε τα ρούχα μας. Επιπλέον, το τραγούδι σημείωσε μεγάλη επιτυχία εμφανιζόμενος στην ταινία Εννέα και μισή εβδομάδα, όπου η ηθοποιός Kim Basinger ερμηνεύει ένα στριπτίζ με φόντο το θεματικό τραγούδι.

Μάλιστα, η εκδοχή του Κόκερ ηχογραφήθηκε επίτηδες για την ταινία, αφού το αρχικό θέμα ήταν του Ράντυ Νιούμαν. Αργότερα, και έχοντας ήδη πετύχει πλανητική επιτυχία, ο Tom Jones το κάλυψε ξανά για το The Full Monty. Έτσι, το τραγούδι έχει συνδεθεί πλήρως με τον κόσμο του γυμνού και του στριπτίζ, αποτελώντας έκτοτε το soundtrack πολλώνερωτικών χορών. Δεν πειράζει αν δεν έχουμε τον τύπο του Basinger στο 86, αυτό το τραγούδι μας κάνει να νιώθουμε αληθινές βασίλισσες του χορού.  

Turn Me On από τη Norah Jones

Και τελειώνουμε με ένα φαντασμαγορικό τραγούδι σε μια από τις καλύτερες σημερινές φωνές, αυτή της Νόρα Τζόουνς. Το τραγούδι του Turn Me On κάνει ήδη πολύ ξεκάθαρες τις προθέσεις του από τον ίδιο τον τίτλο, και αυτό είναι ότι οι στίχοι μιλούν για μια γυναίκα που περιμένει τον άντρα να τη συντονίσει. Ο Jones έχει έναν απίστευτο jazzy ρυθμό και το τραγούδι κινείται σε μεγάλα πλήκτρα με τέλειο ρυθμό για να βγάζουμε σταδιακά τα ρούχα μας.

Αυτό το τραγούδι, που θα ήταν δύσκολο να χορέψεις υπό άλλες συνθήκες, γίνεται η τέλεια μελωδία γιαέναν ερωτικό και αισθησιακό χορό,χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα περίπλοκες κινήσεις. Για όσους αναζητούν την οικειότητα του φωτός των κεριών, ένα ποτήρι κρασί και ένα οικείο σκηνικό, το Turn Me On είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για ένα στριπτίζ.