Συγγραφέας: Αγνή Δασκαλοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: August 11, 2017

Όπως μισό του κόσμου, Ναούμ García Despacito ακούσει δεκάδες φορές τις τελευταίες εβδομάδες. Και ό, τι έχει απομείνει, είναι ακόμα Ιούλιο. Αλλά αυτή τη φορά ήταν βαρεθεί και βάλτε λίγο περισσότερη προσοχή απ ‘ότι συνήθως. Στη συνέχεια, εκπαιδευμένο αυτί του, επειδή Ναούμ είναι ένας μουσικός και παραγωγός – μάθατε κάτι που δεν είχα προσέξει πριν. Ή μάλλον, εγώ δεν το ακούω. Ένα μικρό διάλειμμα σχεδόν πριν από το «Des-pa-απόσπασμα» το πρώτο ρεφρέν που δίνει «μια ζαριά» στο τραγούδι. Κατά την άφιξή του στο σπίτι, βρήκε μια παραγωγή λογισμικού, είδε ότι είχε δίκιο και διασκεδάζει. «Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε 5 λεπτά, δεν είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα.»

«Είναι ένα πολύ παράξενο τέχνασμα της παραγωγής. Μουσικοί παραγωγοί έχουν πολλούς πόρους για να προσπαθήσουν να κάνουν το έργο τραγούδια, για να σπάσει η συμμετρία «, εξηγεί ο Ναούμ García μέσω τηλεφώνου. Το τέχνασμα στην ερώτηση, για όσους δεν καταλαβαίνουν τη μουσική, είναι ότι, μετά το διάλειμμα, το τραγούδι δεν έρχεται όταν ανήκει – στην αρχή της επόμενης compás- αν όχι σε τυχαίο χρόνο.

Μια πολύ χρήσιμη τεχνική πόρων

Συνειδητοποίησε ότι έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, έχει βάλει τη μουσική σε κεφάλαια Pocoyó. Για να μην αφήνει καμία αμφιβολία, έχει επίσης αναρτηθεί στο Twitter δύο κομμάτια του ήχου: το πρώτο, με το διάλειμμα, ακούγεται σαν μετά την πρώτη χορωδία, με το μουσικό τέχνασμα. Δεύτερον, πώς θα ακούγεται αν σεβασμό πυξίδα (κάντε κλικ στις εικόνες για να ακούσετε).

Υπάρχει το τέχνασμα, αν και πρωτότυπο, ούτε είναι ένα μαγικό ραβδί. Ναούμ García αναγνωρίζει ότι παρόλο που ο ίδιος χρησιμοποίησε τον όρο «μαγεία» μετά τη γλώσσα του Twitter, είναι απλώς ένα ακόμη συστατικό για να εξηγήσει την επιτυχία του τραγουδιού. «Είναι απλά ένα ακόμα στοιχείο. Ένα χτύπημα όπως αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην εμπορική μουσική που σας δίνει πολλούς γύρους προσπαθώντας να πάρει τα τραγούδια μείνουμε ενωμένοι. Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται καλό, επειδή ό, τι λέει αμέσως μετά το τραγούδι χτυπά πολύ. “

Το καλύτερο από βλέποντας αυτό το μουσικό 35 χρόνια, συνολικού ύψους άνω των 1.400 retuits, είναι η συζήτηση που έχει προκαλέσει. Πολλές από τις απαντήσεις ήταν από άλλους μουσικούς συζητούν το αποτέλεσμα. «Συνειδητοποίησαν ότι συμβαίνει μόνο την πρώτη φορά που θα τραγουδήσει η χορωδία δόθηκαν. Άλλες φορές έρχεται πρότυπο. “