Συγγραφέας: Αγνή Δασκαλοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: December 19, 2023

Το περιοδικό Playboy, που ιδρύθηκε το 1953 από τον μεγιστάνα Χιου Χέφνερ, έχει γίνει πολύ περισσότερα από μια απλή δημοσίευση γυμνών κοριτσιών. Το να μιλάς για αυτή τη μάρκα σημαίνει να μιλάς για ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο της ψυχαγωγίας, αφού δεν αφορά μόνο την πώληση περιοδικών, αλλά έχει γίνει εμπορικό κέντρο. Πολυτελείς επαύλεις, τηλεοπτικά κανάλια, εκατοντάδες ιστοσελίδες αφιερωμένες στο πορνό και τον ερωτισμό… Όλα αυτά τα διαχειρίστηκε ο Hefner μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, γινόμενος ο ίδιος ο οριστικός playboy, που πολλοί ζηλεύουν και επιθυμούν. πολλοι αλλοι. Και παρόλο που το όραμα του περιοδικού είναι διαφορετικό σήμερα, υπάρχουν πολλά κορίτσια που ονειρεύονται να εμφανιστούν στο εξώφυλλό του… και το κάνουν ακόμα. Το Playboy κατάφερε να ανεβάσει το γυναικείο γυμνό στην κατηγορία των κομψών και νοσηρών, πείθοντας έτσι πολλούς celebrities να δώσουν το παρών στο εξώφυλλό του, κάτι που ελάχιστοι αρνήθηκαν.

Μέσα σε αυτές τις δεκαετίες, αμέτρητα γνωστά πρόσωπα από τον κόσμο της διασκέδασης και του πολιτισμού έχουν περάσει από τοπεριοδικό. Γυναίκες που ήξεραν πώς να επωφεληθούν από τη φήμη του περιοδικού για να γίνουν επίσης πιο δημοφιλείς, ή που έχουν εκπληρώσει το όνειρο πολλών ανδρών βλέποντάς τους γυμνούς. Παρόλο που το Playboy αναγνωρίζεται ότι φέρνει άγνωστα κορίτσια που έχουν γίνει αστέρια, όπως η Pamela Anderson, στα αστέρια, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη αυτή την πτυχή που συνδέεται περισσότερο με το να πείσουμε διασημότητες να γυμναστούν. Η εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος δεν ήταν εύκολη, και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα κορίτσια μετά βίας έδειχναν τίποτα. Ωστόσο, ηεμφάνιση στο Playboy ήταν ήδη ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για πολλούς, γιατί σήμαινε να δείξουν τον αισθησιασμό τους με πιο ξεκάθαρο τρόπο. Αν και σε αυτούς τους καιρούς ο κόσμος έχει ήδη σεξουαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και οι τραγουδιστές δεν διστάζουν να εμφανιστούν με αυτόν τον τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα, πριν από πολύ καιρό τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Χάρη στο περιοδικό bunny μπορέσαμε να δούμε μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής στην ιστορία σε όλο τους το μεγαλείο. Και είναι πάντα καλό να θυμόμαστε τις καλύτερες διασκευές τραγουδιστών και μουσικών καλλιτεχνών για το Playboy.

Geri Halliwell

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τα Spice Girls ήταν η απόλυτη ενδυνάμωση των γυναικών. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σήμερα για το αν τα συνθήματα και οι στίχοι της θα ταίριαζαν σε αυτό το νέο κύμα φεμινισμού του 21ου αιώνα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι το να βάζει τους συμμαθητές της μπροστά από τα αγόρια βοήθησε στη δημιουργία πολλών συντροφιών. Πίσω από το σύνολο υπήρχε μια εταιρεία που ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Πολύ υπολογισμένο μήνυμα, τέλεια επιλογή κοριτσιών, σύμφωνα με κάθε προφίλ… Η Geri Halliwell ήταν γνωστή ως Ginger Spice ή Κοκκινομάλλης Spice, επειδή αν την αποκαλούσαμε Spicy Spice ήταν περιττοί. Ωστόσο, η νεαρή Βρετανίδα ήταν, μακράν, η πιο σεξουαλική από όλες τις συντρόφους της. Η kinky, η καυτή, αυτή που φορούσε περισσότερο ντεκολτέ και πιο ριψοκίνδυνες εμφανίσεις. Εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Playboy το 1998, επιδεικνύοντας τις καμπύλες της, αν και στην περίπτωσή της είχε ήδη εργαστεί ως γυμνό μοντέλο πριν, πριν γίνει διάσημη.

Μαντόνα

Αν υπάρχει γυναικεία αναφορά όσον αφορά τη σέξι μουσική, αυτή είναι αναμφίβολα η Madonna, μια από τις πιο σχετικές καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όταν ξεκίνησε, τη δεκαετία του ’80, η νεαρή γυναίκα δεν είχε κανένα ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει τον αισθησιασμό και την ομορφιά της ως όπλο για να γίνει πιο δημοφιλής. Στην πραγματικότητα, τραγούδησε για το σεξ και το πήρε στο μέγιστο της έκφρασης στο άλμπουμ-βιβλίο Erotica της, ένα άλμπουμ στο οποίο εμφανιζόταν εντελώς γυμνή. Η Μαντόνα άνοιξε το δρόμο για πολλά κορίτσια που θα έρθουν αργότερα, ενώ εμφανίστηκε και στο εξώφυλλο του Plabyoy… αν και όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Η δημοσίευση περιείχε μερικές φωτογραφίες στο εξώφυλλο από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο που είχε την τύχη να κάνει γυμνό με τη ντίβα της ποπ πριν γίνει διάσημη. Η Madonna, στην τρυφερή ηλικία των 19, εμφανίστηκε γυμνή για μια καλλιτεχνική συνεδρία, έναν τρόπο να κερδίσει χρήματα όταν έφτασε στη Νέα Υόρκη. Μόλις κέρδισε δημοτικότητα, και έγινε ήδη ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στον πλανήτη, το Playboy δημοσίευσε αυτή τη συνεδρία, η οποία απέφερε κέρδη μόνο για τον φωτογράφο που το πούλησε. Η Madonna παραδέχτηκε αργότερα ότι χρεώθηκε 50 δολάρια για να ποζάρει γυμνή για αυτές τις φωτογραφίες.

Dolly Parton

Η πιο διάσημη τραγουδίστρια της κάντρι στον κόσμο έκανε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα εξώφυλλα του Playboy το 1978. Σε αυτό, η πληθωρική ξανθιά δεν έδειχνε σχεδόν τίποτα, αλλά ήταν ντυμένη με ένα ερωτικό ρούχο και αυτιά λαγουδάκι, που ταιριάζουν πολύ με το σήμα της έκδοσης. Η Parton δέχθηκε κριτική για αυτό το εξώφυλλο, καθώς μέρος του κοινού της ήταν πολύ θρησκευόμενο και δεν έβλεπε καλά αυτό το είδος ρεπορτάζ. Ωστόσο, η καλλιτέχνης έδειξε ότι μπορούσε να πάρει τις αποφάσεις της και προχώρησε σε αυτή τη συνεδρία. Τόσο πολύ που, 43 χρόνια αργότερα, η Dolly επέστρεψε στο εξώφυλλο του Playboy, αυτή τη φορά το 2021, έχοντας ήδη περάσει τα 75 της χρόνια. Με πιο σεμνό τρόπο, αλλά με την ίδια νοσηρή πρόθεση όπως την πρώτη φορά, η Ντόλι έδειξε ότι ήταν μια δυνατή γυναίκα ικανή να κάνει πάντα αυτό που ήθελε, χωρίς να νοιάζεται πολύ για την εικόνα που έδινε στους άλλους. Ο Πάρτον έγινε μύθος στην τηλεόραση, τη μουσική και το θέατρο.

Mariah Carey

Κάθε Χριστούγεννα, όταν φτάνουν το κρύο και ο μήνας Δεκέμβριος, η Mariah Carey μοιάζει να ξαναγεννιέται σαν φοίνικας χάρη στο μυθικό της τραγούδι All I Want For Christmas Is You, το οποίο έχει ήδη γίνει κλασικό. Η καλλιτέχνης από τη Βόρεια Αμερική είναι μια από τις σημαντικότερες ντίβες της τρέχουσας μουσικής και παρόλο που φαίνεται ότι η καλύτερη εποχή της έχει ήδη περάσει τις δεκαετίες του ’90 και του 2000, η ​​κοπέλα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αποδεικνύοντας ότι έχει μια από τις πιο μοναδικές φωνές στη διεθνή σκηνή. Η Carey ήταν πάντα μια πολύ πληθωρική γυναίκα και δεν είχε πρόβλημα να εμφανιστεί ως τέτοια σε βίντεο κλιπ και σε συνεδρίες. Ωστόσο, η εμφάνισή της στο Playboy προκάλεσε έκπληξη για κάποιους, αφού η τραγουδίστρια πάντα δίσταζε να βγει γυμνή. Δεν είναι ότι έδειξε πολλά στο εξώφυλλο, αλλά μέσα της η Mariah έδωσε μια καλή εικόνα για το σώμα της και τις καμπύλες της, δείχνοντας ότι είναι θεά από κάθε άποψη.

Azealia Banks

Μια άλλη από τις μεγάλες μουσικές ντίβες των τελευταίων ετών τόλμησε επίσης να εμφανιστεί στο Playboy πρόσφατα. Μιλάμε για την Azaelia Banks, την RnB και hip hop καλλιτέχνη που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο το 2016, με ένα αρκετά τολμηρό και κιτς ρεπορτάζ, πολύ μακριά από αυτό που ήταν το Playboy. εκείνες τις μέρες.ώρα. Η Banks ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο, αισθησιακό και ειλικρινές κορίτσι, αλλά το Playboy ήταν ένα βήμα παραπέρα στην καριέρα της. Η τραγουδίστρια χρησιμοποίησε το εξώφυλλο για να τραβήξει επίσης περισσότερη προσοχή από το κοινό, εθίζοντας στους καβγάδες στα κοινωνικά δίκτυα. Τα αποτελέσματα της συνεδρίας δεν ήταν ικανοποιητικά για πολλούς από τους θαυμαστές της, που περίμεναν να δουν κάπως πιο τολμηρές φωτογραφίες.